ΞΕ-ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ Για το ξεσκόνισμα του σπιτιού, πάρτε ένα κομμάτι ύφασμα και περάστε το πάνω από όλες τις επιφάνειες (έπιπλα, ράφια, διακοσμητικά, κορνίζες και πίνακες). Μπορείτε ακόμα να πάρετε τα ειδικά πανάκια για την σκόνη με στατικό ηλεκτρισμό για να γίνει το ξεσκόνισμα ακόμα πιο εύκολο.


Για το πάτωμα, τις μοκέτες και τα χαλιά, must είναι η ηλεκτρική σκούπα, όπως πιθανώς θα γνωρίζετε. Δώστε προσοχή στα σημεία που συνήθως μαζεύουν περισσότερη βρωμιά όπως οι γωνίες, οι γωνίες πίσω από πόρτες, το πάτωμα κάτω από κρεμάστρες και καλόγερους, το πάτωμα κάτω από καναπέδες και κρεβάτια, το πάτωμα κάτω από τα σώματα του καλοριφέρ, τα σοβατεπί και τα σημεία όπου συγκεντρώνονται πολλά καλώδια. Αν το πάτωμα του σπιτιού είναι από πλακάκι ή μάρμαρο καλό είναι μία στο τόσο να το σφουγγαρίζετε για να καθαρίζουν τυχόν λεκέδες από παπούτσια, τροφές και υγρά. Αν είναι ξύλινο χρησιμοποιείστε ειδικό υγρό καθαριστικό για ξύλινα πατώματα.


Tα λευκά είδη (σεντόνια, πετσέτες, μαξιλαροθήκες), καλό είναι να τα αλλάζετε μια φορά την εβδομάδα και να τα πλένετε. Τις πετσέτες χεριών μπορείτε να τις αλλάζετε και πιο συχνά - κάθε τρεις ημέρες - λόγω χρήσης.


Για το καθαρισμό του μπάνιου, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό μπάνιου σε μορφή σπρέι και ψεκάστε την λεκάνη, την μπανιέρα και τον νεροχύτη. Έπειτα, περάστε τα σημεία με ένα βετέξ. Αν ο πάτος της λεκάνης έχει πιάσει γλίτσα, ρίξτε μέσα λίγη χλωρίνη και τρίψτε το σημείο καλά με το βουρτσάκι, για να φύγει εντελώς η γλίτσα. Ύστερα τραβήξτε το καζανάκι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τη μπανιέρα. Ένα σημείο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην λεκάνη του μπάνιου είναι αυτό που βρίσκεται «κρυμμένο» μέσα από το χείλος της λεκάνης (εκεί που μπαίνει συνήθως το καθαριστικό-αρωματικό), και το οποίο πιάνει αρκετά εύκολα βρώμα. Για αυτό το σημείο υπάρχουν ειδικά καθαριστικά τύπου «παπί», τα οποία λόγω σχήματος σας επιτρέπουν να καθαρίσετε την συγκεκριμένη περιοχή. Αφήστε για μερικά λεπτά το παχύρευστο υγρό να δράσει και μετά τραβήξτε το καζανάκι. Αν το «τηλέφωνο» του ντους έχει πιάσει άλατα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό ειδικό για τα άλατα. Για τα πλακάκια του μπάνιου, σφουγγαρίστε τα ή τρίψτε τα αν χρειάζεται με ένα σκληρό σφουγγάρι. Πριν σφουγγαρίσετε, «περάστε» τα πλακάκια με την ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρεθούν τυχόν τρίχες ή χνούδια. Για τις κουρτίνες του μπάνιου που μαζεύουν άλατα, η πιο εύκολη λύση, εάν είναι υφασμάτινες, είναι να τις βάλετε στο πλυντήριο ρούχων σε ένα σύντομο πρόγραμμα για χρωματιστά. Αν είναι πλαστικές θα πρέπει να τις τρίψετε με ένα σφουγγάρι που θα έχετε «ποτίσει» με σόδα και ξύδι. Αν πάλι έχετε ντουζιέρα με πόρτα θα χρειαστεί λίγη παραπάνω δουλειά, με σφουγγάρι και υγρό απορρυπαντικό για τα άλατα στα σημεία των ενώσεων. Αν οι πλαστικές κουρτίνες έχουν πιάσει μούχλα, ψεκάστε με χλωρίνη σε σπρέι, αφήστε τη να δράσει και ξεπλύνετέ με το ντους.


Στις επιφάνειες της κουζίνας όπου ακουμπούν τρόφιμα επιλέξτε ένα καθαριστικό ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Αν θέλετε να καθαρίσετε πάγκους και τραπέζια μπορείτε να τα ψεκάσετε με καθαριστικό τζαμιών και να τα σκουπίσετε με χαρτί κουζίνας ή με σαπουνόνερο. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε μία φορά την εβδομάδα να καθαρίζετε τις επιφάνειες από ντουλάπια και συρτάρια. Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να καθαρίζετε με ένα καθαριστικό αντιμικροβιακής δράσης (που περιέχει χλωρίνη) και τα χερούλια των ντουλαπιών, των συρταριών, του ψυγείου, της ηλεκτρικής κουζίνας και του πλυντηρίου πιάτων. Για το εσωτερικό του φούρνου χρησιμοποιείστε ένα αφαιρετικό λίπους και τρίψτε πολύ καλά με ένα σφουγγάρι τον πάτο και μετά τα τοιχώματα. Για δύσκολους λεκέδες, χρησιμοποιήσετε σύρμα, ενώ αν κάποιοι λεκέδες επιμείνουν αφήστε το μείγμα για λίγη ώρα και μετά συνεχίστε το τρίψε-τρίψε. Αφού ολοκληρώσετε το καθάρισμα, σκουπίστε τις επιφάνειες του φούρνου με ένα βρεγμένο βετέξ. Φυσικά για να μην χρειαστεί να κάθεστε με τις ώρες να τρίβετε, θα σας «λύσει» τα χέρια να τον καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση. Για τον νεροχύτη και την μπαταρία χρησιμοποιείστε το ίδιο υγρό απορρυπαντικό αλάτων που θα χρησιμοποιήσετε και στο μπάνιο. Δώστε έμφαση στο σημείο που βρίσκεται πίσω από τον νεροχύτη, εκεί που συνήθως ακουμπάμε το σφουγγάρι και τα απορρυπαντικά, γιατί συγκεντρώνει μπόλικη βρώμα. Εκεί θα χρειαστεί να το τρίψετε αρκετά με ένα σφουγγάρι. Στην περίπτωση του φούρνου μικροκυμάτων μπορείτε να τοποθετήσετε μία κούπα με λίγο νερό και πολύ ξύδι και να βάλετε τον φούρνο σε λειτουργία μέχρι να βράσει το υγρό. Έπειτα βρέξτε ένα πανί με το ζεστό ξύδι και σκουπίστε το εσωτερικού του φούρνου. Το ψυγείο πλύνετε το με ζεστό νερό και σαπουνάδα, σκουπίστε το και έπειτα τρίψτε το εσωτερικό του με σφουγγάρι βρεγμένο για να διώξετε τις μυρωδιές.


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε